De etalage van ABC Antroposofie

U vindt hier een kleine, steeds wisselende keuze uit het assortiment van www.abc-antroposofie.nl. In onze winkel vindt u duizenden (antroposofische) boeken en kaarten.

Als u bestelt via deze etalage, gaat 5% van het aankoopbedrag naar Vrije Opvoedkunst.


Met de seizoenen mee

Leef (en lees) mee met het ritme van het jaar; de seizoenen en de feesten

Van Kerst naar Carnaval
Zonnejaargroep

In de tijd van Kerst naar Carnaval beginnen allerlei levensprocessen in de aarde weer te stromen. Het licht, dat we met Kerst in huis hadden, wordt met Maria Lichtmis naar buiten gebracht. Het Carnavalsfeest wordt uitbundig gevierd, en daarna breekt met de vastentijd een periode van inkeer aan.

Over deze tijd van het jaar en over deze jaarfeesten, biedt dit deeltje in de serie ABC Jaarfeesten veelzijdige informatie: achtergronden, sprookjes, liedjes, recepten en knutselideeën om deze periode thuis of op school te beleven en te vieren.

(brochure, 36 pagina’s, geïllustreerd in kleur en zwartwit)

€ 6,75

klik hier voor meer informatie

Schipper mag ik overvaren?
De jaarfeesten in de stroom van de seizoenen
Juul van der Stok

De jaarfeesten, je komt ze bijvoorbeeld als Vrije Schoolouder tegen op de school van je kind. Waarom worden die feesten gevierd?

In dit boek komt de volle rijkdom van de jaarfeesten aan bod: hun diepe inhoud en de betekenis daarvan; de wortels van de manier waarop de feesten gevierd worden in oudere, voor-christelijke culturen; de vraag hoe je met kinderen van deze tijd in de drukte van school of gezin de feesten vieren kunt; gebruiken, symbolen en verhalen rondom de jaarfeesten en tot slot ook nog een aantal knutselideeën, recepten en liedjes. Dat alles in een kloeke gebonden uitgave die is geïllustreerd met honderden kleurenafbeeldingen.

(genaaid/gebonden, 373 pagina’s, 4e bewerkte druk)

€ 34,50

klik hier voor meer informatie


Actueel

Een keuze uit recent verschenen antroposofische titels

Tempeliers
Een gouden draad in de geschiedenis van Europa
Alice Woutersen-van Weerden

Het werken van de Orde van de Tempeliers bracht een nieuwe, toekomstgerichte impuls die tot in onze tijd had kunnen doorwerken. De genadeloze vervolging van de Tempeliers door de Franse koning Filips de Schone verhinderde dat deze impuls zich door kon zetten.

Alice Woutersen beschrijft in deze uitgave de opkomst en ondergang van de Tempeliers, alsmede hun inwijdingsrituelen. Daarbij plaatst zij de Tempeliers in het weefwerk van de spirituele geschiedenis en opgave van Europa.

(Hardcover, genaaid, 285p met afbeeldingen in kleur)

€ 28,50

klik hier voor meer informatie

Leven met Persephone
en de toekomst van de plantenwereld
Edith Lammerts van Bueren

De schrijfster houdt zich al sinds lang bezig met duurzame (BD) landbouw, de veredeling van zaad en gezonde voeding. Zij was o.m. verbonden aan het Louis Bolk Instituut en aan de Universiteit Wageningen. Door een bijzonder voorval, enkele jaren geleden, kwam zij op het spoor van de Griekse godin Persephone en haar betekenis voor de levende wereld van de planten. In dit boek wordt het spoor van Persephone gevolgd en komt haar verhouding met de natuurwezens, de preparaten uit de BD-Landbouw en de toekomst van de plantenwereld aan bod.

(hardcover, 195p, met afb. in kleur)

€ 30,00

klik hier voor meer informatie

Bernard Lievegoed 1905-1992
Een mens met een missie
Frans Lutters
  • Biografie in eigen woorden -

Decennialang was Bernard Lievegoed een van de grote pioniers van de antroposofie in Nederland. In zijn actieve leven was hij diep betrokken bij de opkomst van de heilpedagogie; ontwikkelde een veelgebruikt 'instrumentarium' op het gebied van samenwerkingsvormen en organisatieadvies; en stond aan de wieg van de Vrije Hogeschool. En al die jaren schreef hij boeken, hield vele voordrachten en was voor velen een leidsman in allerlei vragen.

Frans Lutters schreef een vuistdikke biografie waarbij hij ruim gebruik maakte van een schat aan teksten van Bernard Lievegoed zelf.

(hardcover, genaaid, met leeslint, 448p)

€ 39,95

klik hier voor meer informatie


Kinderen & opvoeding

Op basis van ervaring, inzicht en antroposofische menskunde

De opvoeding van het kind
Rudolf Steiner

Deze tekst - op basis van enkele voordrachten door Rudolf Steiner op schrift gezet - bevat de kern van de antroposofische visie op de ontwikkeling van het kind, opvoeding en onderwijs. Het geeft daarmee inzicht, én de mogelijkheid dit heel praktisch te maken, voor het begeleiden van een kind om zich in in de volle betekenis van het woord tot 'mens' te ontwikkelen.

Met een nawoord van huisarts Thomas Kelling

(paperback, 54p).

€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Beeldschermbeelden
Opvoeden in het digitale tijdperk
Edmond Schoorel

Waar gaat het om in de opvoeden; hoe verloopt de ontwikkeling van het kind; hoe werken de moderne media daar op in en hoe ga je daar als ouder/opvoeder mee om?

Edmond Schoorel geeft een gedegen antwoord op deze vragen en biedt daarmee niet zozeer ’tips en trucs’ maar een bodem om met deze belangrijke vragen om te gaan.

(paperback, 124 pagina’s)

€ 15,00

klik hier voor meer informatie

Hoogbegaafdheid (65)
Gave en opgave
Truus van der Kaaij

Mensen met hoogbegaafdheid komen niet altijd tot hun recht: hun bijzondere kwaliteit krijgt bijvoorbeeld in de praktijk van het onderwijs of het dagelijks leven niet de ruimte tot ontwikkeling te komen. In deze uitgebreide brochure wordt het verschijnsel hoogbegaafdheid van meerdere kanten beschreven en bekeken op basis van het antroposofisch mensbeeld.

(paperback, gelijmd, 118p)

€ 5,00

klik hier voor meer informatie


Kinderboeken

Voeding voor de ziel

De sprookjesverteller
De dertig mooiste verhalen
Thé Tjong-Khing

Een keuze uit de klassieke sprookjesliteratuur: Thé Tjong King koos 30 sprookjes die hij navertelt en illustreert. Een sfeervolle uitgave met veel illustraties, de sprookjes zijn op een toegankelijke manier naverteld.

Voor kinderen vanaf 4 jaar
(Hardcover, genaaid, met leeslint, 295p)

€ 29,99
klik hier voor meer informatie

Koen in de kou
Verhalenrijk
Monique van der Zanden & Martine van Nieuwenhuyzen

Een deel uit de fijne leren-lezen reeks: het Verhalenrijk. De boeken zijn prachtig warm geïllustreerd en volgen de stroom van de seizoenen en natuur. In dit deeltje ontdekt eekhoorn Koen hoe het er in het bos aan toe gaat als Koning Winter heerst. Koen gaat bij allerlei dieren kijken hoe zij zich voorbereiden, en moet uiteindelijk ook zelf aan de bak... Heerlijk om op school of thuis te oefenen met lezen.

(hardcover, 31p) AVI start | vanaf 6 jaar
€ 12,50

klik hier voor meer informatie

Emiel - Winter op de Hazelhoeve
Astrid Lindgren

Heerlijk om voor te lezen! Deze bundel, met heel veel van de originele afbeeldingen in kleur, bevat drie verhalen over Emiel van de Hazelhoeve in wintertijd. Een sneeuwballen gevecht waar zijn vader in betroken raakt; een poging van Emiel om de armen uit het armenhuis een fijne Kerst te bezorgen én een heel dappere daad van Emiel.

(hardcover, 127p) Vanaf 6 jaar
€ 16,99

klik hier voor meer informatieAfgeprijsd

In onze webwinkel vindt u véél (enkele honderden) afgeprijsde titels, waaronder: antroposofie, kinderboeken, boeken over gezondheid, kunst, natuur en meer...

Bonen, erwten, linzen
Jenny Damberg

Een inspirerend boek over bonen, erwten en linzen. Vooraf lees je over het laten kiemen van peulvruchten, het kweken van scheuten en over allerlei verschillende soorten bonen, erwten en linzen. Het boek staat vol heerlijke recepten, van basisrecepten als tofu tot heerlijke salades, soepen, stoofpotten en tussendoortjes. Met een handige recepten- en ingrediëntenindex en fijne illustraties.

(hardcover, 128p)
VAN € 18,99 VOOR € 7,90

klik hier voor meer informatie

Op een koude winternacht
Jean E. Pendziwol & Isabelle Arsenault

Een bijzonder prentenboek dat de magische schoonheid van een winternacht oproept. Een paar eerste sneeuwvlokken, geleidelijk wordt de wereld wit, twee haasjes spelen in de sneeuw, er komen ijsbloemen op de ramen. De verteller van het verhaal maakt een tekening van de winternacht voor het jongetje dat slaapt - dan kan hij ook zien hoe mooi de nacht was.

Een bijzonder en poëtisch prentenboek, voor jong en oud.
(hardcover, 32 pagina's)

VAN € 20,00 VOOR € 7,90

klik hier voor meer informatie

Lexicon antroposofie
Henk van Oort

Een antroposofisch ’woordenboek’: een groot aantal antroposofische termen nader verklaard: van Aarde tot Zon rond middernacht. Naast de antroposofische termen (bijvoorbeeld: Ahriman, Groepsziel of Vormkracht) komt ook de antroposofische invulling van ’gewone’ woorden als Antipathie, Jupiter en Zenuw aan bod.

(paperback, 104 pagina’s)
Van € 14,50 voor € 6,90

klik hier voor meer informatie


Kaarten

In onze webwinkel vindt u circa 2400 kleurrijke, prachtige kaarten...

Dwerg met haasje in de winter | Franziska Sertori-Kopp | € 1,20
klik hier voor meer informatie

Winter | Dorothea Schmidt | € 1,20
klik hier voor meer informatie

Meer boeken & meer kaarten bekijken?

Klik hier...